سایت دلیا ؛ دکتر رضا غلامرضائی»صفحه اصلی»ارز های دیجیتال»معرفی ارزهای دیجیتال»ریپل : معرفی کامل ارزدیجیتال ریپل XRP
تصویر ریپل

اصولا با شنیدن نام ارزدیجیتال ریپل XRP ، فکر مردم به سمت نماد این ارز دیجیتال، یعنی XRP می‌رود اما اولین نکته‌ مهمی که در رابطه با این ارز دیجیتال باید بدانید این نکته است که ریپل با XRP متفاوت است. اگر بخواهیم ریپل را به ارزهای دیجیتال دیگر تشبیه کنیم، نمی‌توانیم چون ریپل با دیگر ارزهای دیجیتال بیت کوین و اتریوم متفاوت است.

  • زمانی که ارز دیجیتال بیت کوین یا ارز دیجیتال اتریوم می خرید این امر به این معنا است که روی این دو ارز دیجیتال سرمایه‌گذاری می‌کنید اما زمان خرید ریپل الزاما بر روی این ارز دیجیتال سرمایه‌گذاری نکرده‌اید.

قابل ذکر است زمانی که از میان جوامع ارزهای دیجیتال نام ریپل به میان می‌آید منظور همان ارز XRP است. لازم است که بدانیم این دو مفهومی که بیان شد با یکدیگر متفاوت هستند.

ریپل شرکت بزرگی است که در سانفرانسیسکو واقع شده است. این ارز دیجیتال محصولات مالی غیرمتمرکز برای بانک‌ها و نهاد‌های مالی می‌سازد؛ در واقع هدف ارز دیجیتال ریپل این است که بتواند انتقال پول بین بانکی و بین‌المللی را ارزان‌تر، سریع‌تر و غیرمتمرکزتر کند. قابل ذکر است که این هدف تا حدود زیادی عملی شده است. امروزه بسیاری از بانک‌ها و نهادهای مالی برای انتقال ارزهای خود از محصولات ریپل استفاده می‌کنند؛ در واقع زمانی که ریپل می‌خرید در حقیقت بر روی یکی از محصولات شرکت ریپل سرمایه‌گذاری می‌کنید.

اولین چیزی که باید بدانید این است که ریپل یک بستر و ارز دیجیتال با پروتکل منبع باز است.

ریپل معاملات سریع و ارزان را امکان‌پذیر می‌کند‌. برخلاف بیت کوین‌، ریپل می‌خواهد همه‌ معاملات بین‌المللی را در سراسر جهان تنظیم کند؛ ‌‌در واقع هدف ریپل یک خواسته‌ بلند پروازانه است اما چه کسی می‌داند؟ شاید در طی چند سال صرافی‌ها نیز مانند بسیاری از سازمان‌هایی که فعالیت خود را متوقف کردند، متوقف شوند. این ارز دیجیتال دارای محصولات خاص خود است که XRP یکی از آنها است.

ریپل نت (RippleNet) چیست؟

بررسی ارز دیجیتال ریپل
ریپل نت شبکه‌ای از ارائه‌دهندگان پرداخت سازمانی مانند بانک‌ها و شرکت‌های خدمات پولی است که از راه‌حل‌های توسعه‌ یافته استفاده می‌کند تا فرآیند انتقال پول را در سراسر جهان امکان‌پذیر کند

ریپل نت شبکه‌ای از ارائه‌دهندگان پرداخت سازمانی مانند بانک‌ها و شرکت‌های خدمات پولی است که از راه‌حل‌های توسعه‌ یافته استفاده می‌کند تا فرآیند انتقال پول را در سراسر جهان امکان‌پذیر کند؛ به عنوان مثال آقای جونز از نیویورک یک جعبه شکلات دارد که نیازی به آن ندارد. او می‌خواهد یک بازی بیس بال ببیند اما بلیط ندارد. خانم اسمیت از لس آنجلس که تمبر نادری دارد دوست دارد آن را با یک جعبه شکلات تعویض کند. سرانجام آقای براون که در آلاسکا زندگی می‌کند‌، به دنبال یک تمبر نادر است و بلیط یک بازی بیس بال در نیویورک را دارد. در سیستم کنونی ما‌ این افراد احتمالاً هرگز یکدیگر را پیدا نخواهند کرد و با اشیای با ارزشی که برای آنها بدون استفاده است باقی خواهند ماند؛ اما در دنیای ریپل‌ این افراد می‌توانند بگویند «سلام؛ من شکلات دارم که می‌خواهم آن را با توپ بیس‌بال معاوضه کنم» در این حالت سیستم به دنبال کوتاه‌ترین و ارزان‌ترین ترکیب برای تحقق درخواست این افراد خواهد بود.

این پلتفرم امکان پرداخت با هر ارز‌، از جمله بیت کوین را دارد و حداقل معامله‌ داخلی آن ۰.۰۰۰۰۱ دلار است. بله درست می‌بینید پس از رقم اعشار تعداد زیادی صفر وجود دارد.

XRP (XRP) چیست؟

XRP توکنی است که برای نمایش انتقال مقادیر از طریق شبکه‌ی ریپل استفاده می‌شود. هدف اصلی XRP  به وجود آوردن ارز دیجیتالی است که واسطه‌ای برای دو ارز دیجیتال و ارزهایفیات (ارزهای سنتی مانند، دلار و غیره) باشد. بهترین راه برای توصیف XRP این است که بگوییم این محصول به «کارت وحشی» (wild card) معروف است زیرا محصولی است که به هر ارز دیگری می‌تواند تبدیل شود. اگر می خواهید دلار را با یورو عوض کنید‌، بهتر است دلار را با دلار و یورو را با یورو مبادله کنید تا کارمزدها را به حداقل برسانید. همان‌طور که در بالا توضیح داده شد‌، کارمزد معاملات ۰.۰۰۰۰۱ دلار است.

مقاله کارمزد معاملات در صرافی بایننس را در وب سایت مطالعه کنید.

جالب است که بدانید  پس از انجام معامله‌، مبلغ  ۰.۰۰۰۰۱ دلار از سیستم عامل «ناپدید می‌شود» و نمی‌توان به هیچ‌ طریقی آن را بازیابی کرد؛ بنابراین با هر معامله‌، جهان  ۰.۰۰۰۰۱ دلار فقیرتر می‌شود. این سیاست ریپل برای جلوگیری از حملات اسپمرها است.

در حال حاضر  شرکت ریپل سه محصول اصلی برای بانک‌ها و موسسات مالی دارد که این سه محصول «ایکس کارنت» (xCurrent)، «ایکس رپید» (xRapid) و «ایکس ویا» (xVia) هستند.

ارز دیجیتال ریپل تنها روی شبکه‌ ایکس رپید کاربرد دارد که این شرکت در دیگر محصولات (ایکس رپید و ایکس ویا)  کاربرد ندارد.

ایکس کارنت (xCurrent) چیست؟

ارز دیجیتال XRP

ایکس کارنت بستری برای بانک‌ها و موسسات مالی برای انجام پرداخت‌های بین‌المللی است. این محصول ریپل بر روی یک دفتر کل توزیع شده‌ به نام «اینترلجر» (Interledger) کار می‌کند. قابل ذکر است که این دفتر کل توزیع شده به وسیله ریپل ساخته شده است اما به دست این شرکت کنترل نمی‌شود.

کنترل دفتر کل توزیع شده به دست موسسه‌ غیرانتفاعی «کنسرسیوم» (W3C) است که استانداردهای بین‌المللی سراسری وب را تعیین کرده و کنترل می‌نماید.

هدف ایکس کارنت ایجاد توانایی برای انجام پرداخت‌ها وتراکنش‌های سریع و آنی است که با همه‌ ارزها نه فقط با ارزهای دیجیتال صورت گیرند.

ایکس رپید (xRapid) چیست؟

ایکس رپید محصولی برای حل مشکلات نقدینگی در انجام معاملات بین بانکی است که به صورت مستقیم از XRP استفاده می‌کند. این محصول ریپل پول فیات را به XRP تبدیل کرده و بعد از انتقال آن را به پول مورد نیاز در بانک مقصد تبدیل می‌کند. در این روش بانک مبدا برای ارتباط با بانک مقصد نیازی به استفاده از یک بانک واسط یا تامین کننده نقدینگی نخواهد داشت؛ به عنوان مثال اگر یک شرکت در ایران از یک شرکت در ژاپن مواد اولیه خریداری کند، تراکنش بر روی سیستم ایکس رپید به این صورت خواهد بود که:

ایکس رپید با ریال شرکتی که در ایران است اقدام به خرید XRP کرده و پس از انتقال، آن را به ین ژاپن تبدیل می‌کند تا به دست بانک مقصد برسد. الگوریتم این محصول طوری طراحی شده است که بهترین قیمت تبدیل ریال به ین و ین به ریال را پیدا کند. با این سیستم بانک ایرانی نیاز ندارد که در یک بانک کارگزار در ژاپن، ین ژاپن نگهداری کند؛ همچنین نیاز به یافتن یک تامین کننده نقدینگی برای تبدیل پول‌ها نخواهد بود.

ایکس ویا (xVia) چیست؟

ایکس ویا واسط کاربر است که برای استفاده‌ آسان‌تر از ایکس کارنت و ایکس رپید طراحی شده و امکان برقراری ارتباط بین محصولات مختلف ریپل را با روشی ساده فراهم می‌‌آورد.

هدف ریپل چیست؟

هدف ارز دیجیتال ریپل
ریپل قصد دارد یک شبکه‌ پرداخت ارتباطی امن و غیرمتمرکز برای موسسات مالی سراسر جهان فراهم کند؛ در واقع هدف ریپل با بیت کوین کاملا در تضاد است.

ریپل قصد دارد یک شبکه‌ پرداخت ارتباطی امن و غیرمتمرکز برای موسسات مالی سراسر جهان فراهم کند؛ در واقع هدف ریپل با بیت کوین کاملا در تضاد است.

در صورتی که بیت کوین با هدف تراکنش‌های همتا به همتا و حذف واسطه‌ها و بانک‌ها روی کار آمده است؛ ریپل عقیده دارد بانک‌ها به خودی خود بد نیستند و فقط نحوه‌ انجام کار آنها است که موجب  ایجاد مشکلات پرداختی و انتقال ارز می‌شود.

در واقع ریپل قصد دارد با ارائه‌ محصولات بانکی غیرمتمرکز، مشکل تبادلات بین‌المللی ارز در جهان را برای همیشه حل کند. هر سال بیش از ۱۵۵ تریلیون دلار پول به صورت بین‌المللی در سراسر جهان جابه‌جا می‌شوند.

مشکلات انتقال ارز به وسیله بانک‌ها و موسسات مالی سال‌ها است که حل نشده باقی مانده است. با توجه به رشد و گسترش فناوری هنوز انتقال وجه‌های کلان بین ۳ تا ۷ روز وقت می‌برد که همه این‌ها نیازمند به کارمزدهای بسیار بالا و کاغذ بازی‌های بسیار هستند. ریپل خواستار حل این مشکلات و پایان دادن به آنها است.

قابل ذکر است که ریپل رقیب جدی همانند سیستم انتقال آنلاین ارز سوئیفت دارد. مزیت ریپل نسبت به سوئیفت سرعت انجام تراکنش‌ها است. استلار نیز یکی دیگر از رقیبان جدی ارز دیجیتال ریپل است.

چه کسی ریپل را خلق کرد؟

این پروتکل در سال ۲۰۰۴ به عنوان نمونه اولیه ایجاد شد. جریان واقعی زمانی آغاز شد که در سال ۲۰۱۳ زمانی که جد مک کالب‌، خالق شبکه ‌eDonkey، تعدادی از سرمایه‌گذاران کلاس جهانی را دعوت کرد تا به پروژه‌ ریپل بپیوندد. بعد از مدت زمانی کوتاه پروژه‌ ریپل آغاز شد.

الگوریتم اجماع پروتکل Ripple (RPCA) چیست؟

برخلاف بیت کوین و اتریوم‌، ریپل بلاک چین ندارد و ارز دیجیتال بدون بلاک چین ممکن است بسیار عجیب به نظر برسد و سوالی مبنی بر این موضوع پیش بیاید که اگر بلاک چین وجود ندارد چگونه معاملات تأیید می‌شوند؟ برای پاسخ‌گویی به این سوال باید گفت که ریپل فناوری مخصوص به خود  را دارد که به «الگوریتم اجماع پروتکل» (Ripple (RPCA)) معروف است.

کلمه‌ «اجماع»  به این معنی است که اگر هر نود با همتایان خود توافق داشته باشد مشکلی ‌به‌ وجود نخواهد آمد. برای درک بهتر این موضوع زمان‌های قدیم را تصور کنید که یک شهر دارای صد پیرمرد خردمند است. این شهر برای تصمیم‌گیری به تأیید همه‌ آن خردمندان احتیاج دارد. وقتی همه موافق باشند‌، می‌توانید جنگ را شروع کنید‌، جنگ را خاتمه دهید‌، مالیات را افزایش دهید‌، المپیک را فراخوانی کنید و غیره؛ اما اگر حتی یکی از آنها مخالف باشد؛ تا وقتی که بفهمید مشکل آن چیست‌، هیچ اتفاقی نمی‌افتد.

 موارد استفاده از ارز XRP است؟

موارد استفاده از ارز XRP

  1. صرافی با کارمزد پایین: ارزهای زیادی وجود دارند که نمی‌توانند مستقیماً به یکدیگر تبدیل شوند؛ بنابراین بانک‌ها باید از دلار آمریکا به عنوان واسطه استفاده کنند؛ پس یک پورسانت مضاعف به ‌وجود می‌آید. تبدیل ارز الف به دلار آمریکا و دلار آمریکا به ارز ب قطعا پروسه‌ طولانی خواهد داشت. در این‌جا ارز دیجیتال ریپل مانند واسطه عمل می‌کند.
  2. معاملات سریع بین‌المللی: میانگین زمان معامله ۴ ثانیه است.‌ زمان تراکنش‌ها را با بیت کوین و بانک‌ها مقایسه نمایید.
  3. اکوسیستم پرداختی: در اصل کاربر می‌تواند از ارز خود برای یک معامله سریع و ارزان استفاده کند.

مزایای ریپل چیست؟

در ابتدا ریپل به منظور  یک سیستم پرداخت‌های روزمره طراحی شده بود؛ به همین دلیل ارز XRP برای انجام تراکنش‌ها ایمن‌تر از بیت کوین شناخته می‌شد؛ بنابراین در این ارز دیجیتال معاملات بسیار سریع‌تر و ارزانتر انجام می‌شوند. ریپل به عنوان یک سازمان رسمی شروع به کار کرد زیرا هدف آن نظم‌دهی به سیستم‌های بانکی سنتی بود؛ بنابراین ارز دیجیتال ریپل مانند بسیاری از ارزهای دیجیتال دیگر به طور مکرر بررسی انطباق نمی‌کند. ریپل را می‌توان با حداقل ارز یکسان و با هر ارز یا دارایی مانند طلا مبادله کرد.

کدام بانک‌ها ارز XRP را پشتیبانی می‌کنند؟

  • Santander
  • Axis Bank
  • Yes bank
  • Westpac
  • Union Credit
  • NBAD
  • UBS

ارز دیجیتال ریپل در چه صرافی هایی معامله می شود؟

همانطور که می دانید ارز دیجیتال ریپل در صرافی های متعددی معامله می شود. این امر به دلیل محبوبیت بالای این ارز دیجیتال به وجود آمده است و صرافی های بسیاری در تلاش هستند تا امکان معامله این ارز دیجیتال را به صرافی خود اضافه کنند.

محبوب ترین صرافی که معاملات این ارز دیجیتال را پشتیبانی می کند، صرافی بایننس است که بیش از نیمی از معاملات این ارز دیجیتال در این صرافی انجام می شود. صرافی های دیگری نظیر OKEx، Bybit و Coinex نیز معاملات ارز XRP را پشتیبانی می کنند.

تنوع بالای صرافی هایی که از این ارز دیجیتال پشتیبانی کنند سبب شده است تا انتقال این ارز دیجیتال میان این صرافی ها به سادگی انجام شود و کاربران و فعالین این حوزه نگرانی نداشته باشند.

رقبای اصلی ارز XRP

رقبای اصلی ارز XRP
شاید بتوان اصلی ترین رقیب تمامی ارز های دیجیتالی که در صنعت پرداخت، سیستم های مالی و حوزه فین تک فعالیت می کنند را ارز دیجیتال اتریوم است.

شاید بتوان اصلی ترین رقیب تمامی ارز های دیجیتالی که در صنعت پرداخت، سیستم های مالی و حوزه فین تک فعالیت می کنند را ارز دیجیتال اتریوم است. بنابراین، اصلی ترین رقیب ارز دیجیتال ریپل نیز، اتریوم است. با این وجود، پروژه ریپل، برنامه های متعددی برای حضور در عرصه رقابت و کسب سهم بیشتر از بازار دارد.

البته حوزه سیستم های مالی و پرداخت، با ارز دیجیتال اتریوم خلاصه نمی شود، بلکه بسیاری از توکن هایی که در بستر این ارز دیجیتال قرار دارند و ارز های دیجیتال خوش نام مانند کاردانو و پولکادات از رقبای ارز دیجیتال ریپل هستند.

مزایا و معایب ریپل چیست؟

در ادامه به مزایا و معایب ارز دیجیتال ریپل اشاره می‌کنیم:

مزایای ارز XRP

همان‌ طور که قبلا نیز ذکر شد ریپل یک سازمان رسمی است که بسیاری از بانک‌ها به آن اعتماد دارند. ریپل مانند ارزهای دیجیتال ناشناخته نیست که بلاک چین خود را داشته باشند.

هر چه بانک‌ها بیشتر از این ارز دیجیتال به منزله بستر معاملات استفاده کنند‌، ارزش XRP بالاتر خواهد رفت. اگر روزی همه‌ بانک‌ها تصمیم بگیرند از آن به عنوان ارز واحد بانکی خود استفاده کنند به جای اینکه مبادلات ارزی غیرضروری را انجام دهند‌، همه پذیرندگان و سرمایه‌گذاران اولیه ریپل سود زیادی خواهند برد.

معایب ارز XRP

  1. به دلیل سیاست و متمرکز بودن این ارز دیجیتال خرید ریپل در اصل همان سرمایه‌گذاری در بانک تلقی می‌شود.
  2. شرکت ریپل دارای نوع انحصاری است‌؛ زیرا آزمایشگاه‌های ریپل ۶۱ درصد از سکه‌ها را در اختیار دارند.
  3. ریپل یک پروتکل منبع باز است. به دلیل پروتکل‌های این ارز دیجیتال احتمال هک شدن آن به طور مداوم وجود دارد.

چرا از ریپل انتقاد می‌شود؟

بانک‌های زیادی درخواست استفاده از این ارز دیجیتال را دارند که بسیاری از آن‌ها در مرحله آزمایش هستند؛ به دلیل عدم اطمینانی که بیشتر بانک‌ها به این ارز دیجیتال دارند، ممکن است تراکنش‌هایی را که به وسیله ریپل انجام می‌شوند، مسدود کرده یا معلق کنند؛ به عنوان مثال هنگامی که جد مک کالب‌، بنیانگذار آزمایشگاه‌های ریپل‌، تلاش کرد ریپل را به ارزش بیش از ۱ میلیون دلار بفروشد‌، معامله لغو شد. شایعاتی وجود دارد که جد مک کالب قوانین قرارداد خود را شکسته است.

کیف پول‌های ریپل

کیف پول‌های ارز دیجیتال ریپل
برخلاف دو ارز دیجیتال بیت کوین و اتریوم هیچ کیف پول رسمی از طرف سایت رسمی ریپل برای ذخیره‌ XRP معرفی نشده است.

برخلاف دو ارز دیجیتال بیت کوین و اتریوم هیچ کیف پول رسمی از طرف سایت رسمی ریپل برای ذخیره‌ XRP معرفی نشده است. این موضوع ممکن است سیاست شرکت ریپل باشد؛ زیرا هدف ریپل ذخیره شدن این ارز دیجیتال به وسیله موسسات و نهادهای مالی و بانک‌ها است و ریپل هیچ مسئولیتی برای سرمایه‌گذاران کوچک به عهده نمی‌گیرد؛ با این حال چند کیف پول تست شده برای ریپل وجود دارد که در ادامه به معرفی کیف پول های ارز دیجیتال ریپل خواهیم پرداخت.

اما بهتر است بدانید که کیف پول ها به دسته های مختلفی تقسیم می شوند که هر دسته کاربرد خاص خود را دارد که در ادامه تمامی انواع کیف پول ها را نام میبریم.

  • کیف پول های ویندوزی 
  • کیف پول های IOS 
  • کیف پول های آنلاین 
  • کیف پول های اندرویدی 
  • کیف پول های سخت افزاری 

در زیر نام برخی از این کیف پول را برای شناخت بیشتر آنها ذکر شده است.

کیف پول لجر (Ledger)

کیف پول لجر با اختلاف یکی از بهترین و امن‌ترین کیف پول‌های ریپل است که کاربران می‌توانند با خیال راحت رمز ارز ریپل خود را در آن ذخیره کنند. لجر کیف پول سخت‌افزاری است که تقریبا از تمامی ارزهای دیجیتال حاضر در بازار پشتیبانی می‌کند.

کیف پول توست (Toast Wallet)

کیف پول توست یک کیف پول منبع باز یا متن باز است که استفاده از آن برای تمامی افراد ساده و راحت است. یکی از مزایای این کیف پول این است که به طور مستقیم کلیدها را بر روی دستگاه کاربر ذخیره می‌کند. در این صورت کاربر می‌تواند در هر لحظه کلیدهای خصوصی خود را چک کند.

کیف پول کوینومی (Coinomi)

کیف پول کوینومی علاوه بر ریپل بیش از ۱۲۵ ارز دیجیتال متفاوت را به همراه هزاران توکن پشتیبانی می‌کند؛ یعنی توکن ارزهای دیجیتالی را که بلاک چین اختصاصی ندارند و بر روی شبکه‌های دیگر مانند اتریوم قرار می‌گیرند. کوینومی بر روی سیستم‌ عامل‌های اندروید،‌ آی او اس،‌ ویندوز،‌ لینوکس و مک به سادگی قابل نصب هستند.

کیف پول اتمیک (Atomic)

اتمیک نیز مانند همتایان خود لجر و کوینومی چند ارزی بوده و قابلیت پشتیبانی ارزهای دیجیتال گوناگون را دارد. این کیف پول از دو نوع دستکتاپ و موبایلی است.

 

منبع : https://alirezamehrabi.com/

تهیه و تنظیم سایت دلیا || www.dlea.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *